Categorii

Sisteme de alarma

Instalarea de sisteme de alarma pentru protectie la efractie, incendiu sau inundatie este, la prima vedere, menita sa ne protejeze bunurile in absenta noastra. Mai traumatizanta insa decat pierderea unor bunuri datorita neglijarii necesitatii unor sisteme de alarma, oricare ar fi valoarea acestora, este senzatia de vulnerabilitate la violarea in...

Instalarea de sisteme de alarma pentru protectie la efractie, incendiu sau inundatie este, la prima vedere, menita sa ne protejeze bunurile in absenta noastra. Mai traumatizanta insa decat pierderea unor bunuri datorita neglijarii necesitatii unor sisteme de alarma, oricare ar fi valoarea acestora, este senzatia de vulnerabilitate la violarea intimitatii spatiului personal. Din pacate, putini dintre noi decid sa achizioneze un sistem de alarma inainte de a fi ei insisi sau vecinii lor victimele unui furt. Sistemele de securitate descurajeaza si sesizeaza tentativele de patrundere neautorizata in spatiile pe care le protejeaza, sesizeaza declansarea inceputurilor de incendiu si eventual scurgerile de gaze, limitand astfel riscul producerii unor pagube importante, diminuand de asemenea valoarea primei de asigurare in cazul in care s-a incheiat si o polita de asigurare. Cu alte cuvinte, un sistem de efractie este un sistem care avertizeaza si reduce riscul dar nu garanteaza ca intrusul nu va intra in locatia protejata.

Aria protejata de un sistem de alarma se imparte in zone (partitii), in consecinta armarea / dezarmarea vor putea fi facute pe intreaga cladire sau numai pe anumite zone. In acest caz, fiecare partitie se comporta ca un sistem independent. Toate sistemele permit armare perimetrala, existând posibilitatea miscarii in interiorul spatiului protejat. Un sistem trebuie sa contina unitate centrala de control cu tastatura (si optional telecomanda sau cartela de acces), detectori care sa acopere toate zonele vulnerabile din locatie, sirena autonoma pentru avertizarea locala in caz de alarma si comunicator pentru avertizarea pe linia telefonica . Suplimentar, tehnologiile digitale fiabile fac posibile utilizari care, cu putina vreme in urma, pareau de domeniul fantasticului. Sistemele de alarma implementeaza functionalitati de automatizare limitate doar de imaginatia noastra, fiind creierul necesar pentru o "casa inteligenta". Un sistem de alarma poate, de exemplu, atunci cand este dezarmat cu telecomanda, sa comande deschiderea portii sau usii de garaj, apoi sa descuie usa de la intrare prin folosirea aceleiasi telecomenzi ca si card de acces. Functii utile pentru o locuinta, dar si mai utile pentru un sediu de firma, acelasi sistem ocupandu-se si de pontajul prezentei angajatilor! Acelasi sistem poate insa indeplini si sarcini independente de functiile de securitate si control, cum ar fi monitorizarea temperaturii, comandarea iluminatului exterior sau orice alte automatizari destinate confortului.

Ce facilitati va ofera un sistem de alarma? - armarea totala ( cand nu sunteti in imobil ) asigura protectia tuturor zonelor - armarea partiala ( cand sunteti in imobil ) asigura protectia anumitor zone - avertizarea telefonica daca se incearca intrarea prin efractie - avertizarea dispeceratelor firmelor de paza - memorie de evenimente in ordine cronologica - autonomie ridicata in cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica

In general elementele care necesita protectie sunt in primul rand caile de acces in locuinta personala sau firma: usile si geamurile si in al doilea rand spatiile interioare. Bazandu-se pe aceste lucruri, sistemele de alarma trebuie sa contina anumite componente:

 • centrala de detectie si alarmare, este componenta de baza a unui sistem de alarma si este specializata in supravegherea semnalelor de stare venite de la detectori specializati si in raportarea schimbarilor de stare; acesti detectori sunt conectati la intrarile centralei.
 • detectoare de miscare se intaleaza atat in interior cat si in exterior; exista solutii disponibile pentru orice fel de spatii si conditii de mediu avand in vedere posibilitatea reglarii sensibilitatii de detectie si imunitate la  perturbatii electromagnetice.
 • detectoare de geam spart se instaleaza pentru a ridica gradul de protectie perimetrala prin detectarea spargerii geamurilor de la usi sau ferestre; alarma se declanseaza la detectarea frecventelor emise prin spargerea geamului.
 • detectoare de vibratii detecteaza tentativele de perforare a peretilor si a tocurilor de usi si ferestre; marele avantaj este ca detecteaza o efractie inainte ca ea sa se produca.
 • contacte magnetice sunt folosite pentru protejarea usilor si ferestrelor si pot fi instalate in punctele de acces vulnerabile, asigurind o protectie perimetrala.
 • tastatura permite armarea si dezarmarea întregului sistem de alarma, pentru comenzi speciale, pentru programarea centralei, pentru afisarea starii sistemului si pentru citirea istoriei de evenimente.
 • bariere in infrarosu sesizeaza intreruperea unei raze in domeniul infrarosu emise de catre primul element al barierei; se folosesc ca protectie perimetrala fie pentru protejarea spatiilor exterioare, fie pentru avertizarea accesului catre zone interioare.
 • sisteme de avertizare audio si optice;
 • elemente de alarmare la distanta (gsm, comunicator telefonic, interfata de conectare la dispeceratul de supraveghere)

acumulatori mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie electrice in functie de consumul sistemului si de capacitatea acumulatorilor.

Mai mult...

Sisteme de alarma Exista 224 produse.

Subcategorii

 • Alarme locuinta

  Alarme Wireless GSM, PSTN (linie terestra), duale sau WiFi. O parte din alarmele wireless pe care le comercializam vorbesc limba romana. Aveti prompturi cu instructiuni vocale, mesaje de confirmare si SMS, totul in limba romana. Manualele in limba romana sunt disponibile pentru descarcare in pagina fiecarui produs, pentru majoritatea modelelor. Va oferim o gama variata de alarme de locuinta wireless de la diferiti producatori cu multa experienta in acest domeniu. Principalul avantaj al acestor alarme il constituie faptul ca va usureaza munca in instalare, intrucat ele nu necesita cablaje si pot fi montate oriunde doriti pentru a va proteja exact spatiile predispuse unor incidente nefericite. Rata tot mai mare a intrarilor prin efractie a determinat tot mai multa lume sa achizitioneze un astfel de sistem care poate fi instalat in locuinta pe care o detineti in prezent, dar pe care il puteti lua cu dvs. daca la un moment dat va mutati si doriti sa va pastrati gradul de siguranta ridicat. Sistemul de alarma wireless este vandut sub forma de kit si contine unitatea centrala si un numar de accesorii sau senzori in functie de varianta aleasa. Toti senzorii din kit sunt gata inrolati cu unitatea centrala, nu trebuie decat sa ii instalati in locurile dedicate, sa ii porniti si sa ii puneti la treaba. Cand alegeti sistemul de alarmare wireless este bine sa tineti cont de anumite caracteristici care va pot fi de ajutor. Printre acestea se numara posibilitatea de a comunica intr-un fel sau altul cu unitatea centrala chiar si cand nu va aflati acasa, dar si varianta de a conecta centrala la dispeceratul unei firme de paza. Exista numeroase optiuni de a fi in contact cu sistemul de alarma dintre care amintim accesarea prin GSM, prin SMS sau WiFi. Exista alarme wireless cu apelator GSM sau PSTN integrat, care va pot suna si/sau va pot trimite SMS (pentru sistemul cu apelator GSM) cand se declanseaza alarma,  iar altele care se conecteaza la reteaua wireless din locuinta si comunicati prin internet direct pe aplicatia de mobil, aceasta notificandu-va de indata ce un senzor este declansat. 

 • Senzori stand-alone

  Senzori stand alone de fum, gaz, combinati. Puteti opta pentru instalarea unor senzori de fum independenti de un sistem de alarma care pot actiona la detectia de fum pentru a va alerta asupra un posibil pericol aparut in incaparea in care se afla montat senzorul.

 • Alarme Auto

  Alarme auto cu pager, alarme auto cu localizare GPS/ GSM. Alarmele auto sunt echipamentele de securizare a masinii dvs. oriunde v-ati afla. Puteti alege din diferite variante de alarme precum alarmele cu pager, alarmele cu pornire motor sau alarme cu localizare si monitorizare prin GPS/GSM. In functie de cerintele dvs. puteti opta pentru oricare dintre aceste tipuri de alarme auto, fiecare avand numeroase avantaje. Nu doar locuinta sau biroul trebuie protejate, ci si masina. Indiferent ca vorbim despre masina personala sau cea de serviciu, aceasta necesita protectie cel putin la fel de sporita. Nu puteti gasi mereu un loc de parcare sigur, intr-o zona sigura. De multe ori sunteti nevoit sa parcati masina in locuri unde infractionalitatea este foarta ridicata. Din acest motiv este bine sa va instalati o alarma auto care va descuraja hotul sa se atinga de ea sau in cel mai rau caz pagubele cauzate vor fi mult diminuate odata declansata alarma. Alarmele cu pager sunt foarte utile pentru ca va afiseaza direct pe ecran starea masinii, daca s-a declansat sau nu alarma. In plus distanta de comunicare dintre pager si sistemul de alarma este suficient de mare pentru a va alerta la timp asupra pericolului. Alarmele auto cu localizare GPS ce includ totodata si comunicator GSM sunt de generatie noua, mult mai evoualte in functii si va garanteaza un grad si mai mare de siguranta a masinii. Acest tip de alarma este de mare folos in situatia in care vi se fura masina, intrucat puteti afla in orice moment locatia exacta a acesteia si puteti lua masurile necesare pentru a identifica si prinde faptasul. Un alt dispozitiv de urmarire a masinii este trackerul GPS cu ajutorul caruia puteti verifica exact cati km au parcurs cu masina angajatii dvs., daca s-au abatut de la traseul initial si cat timp au petrecut in fiecare loc in care au oprit.

pe pagina
Afiseaza 1 - 30 din 224 articole
Afiseaza 1 - 30 din 224 articole

Viziteaza magazinul 1cctv.ro pe ShopMania     Ghidul tau autentic de shopping.  
  www.price.ro - your shopping expert   Comparator produse - www.kaboo.ro   1CCTV - Supraveghere si securitate
 
euplatesc.ro

1CCTV Supraveghere si Securitate